perjantai 18. lokakuuta 2013

Marjat mehuksi

Punainen varoitusvalo vilkkui keittiön nurkassa varsin pahaenteisesti. Viime kesän marjasadoista täytetty pakastimemme oli ottanut ja hajonnut. Tämä oli tietenkin aikominen sokki, vaarassa kun oli talvikuukausien piristykseksi huolella kerätyt, korvaamattomat vitamiini- ja väripommit. Sulloimme  marjapurkkeja hätäpäissämme toiseen pakastimeemme niin paljon kuin taisimme, mutta niitä oli aivan liikaa, kaikkia ei voitu pelastaa.

Onni onnettomuudessa, että olin viime kesänä ostanut mehumaijan. Tämän kätevän kapineen avulla marjanpelastuoperaatio saattoi jatkua. Laskettelin jäljelle jääneistä marjoista komeasti kymmenen pulloa, tummaa, täyteläistä sekamehua. Makuyhdistelmän  päänuotteina voi aistia mustaherkukan ja vadelman voimakkaan pikantit maut, joita pehmentää ja syventää punaherukan ja mustikan lempeän pyöreät aromit. Pisteenä i:n päälle on vielä ripaus mansikkaa.

Tykätään molemmat mehusta, joten nämä tulee varmasi juotua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti