lauantai 7. joulukuuta 2013

Joulutorttuja ja pikkusuolaista rahkavoitaikinasta

Joulu lähestyy jo kovaa kyytiä. Paperitähdet tuikkivat ikkunoissa ja lumi kuorruttaa puut pehmeän valkoisiksi. Sain innoituksen kastaa käteni jauhoon ja väsätä jokajouluisen rahkavoikinani. Tätä ohjetta käytin.

Tällä taikinalla en saa lehteviä tai näyttäviä, mutta rapean raikkaita torttuja. Luumuhillosta en välitä, joten valitsin täytteeksi omenaista marmeladia. Klaus taitteli tänä vuonna varsin nätin kukkatortun, sen verran hankala, ettei tehty kuin tuo yksi.

Pikkupasteijat syntyivät samasta taikinasta. Niiden sisälle tuli pieninä paloina kananrintaa, kuivattua tomaattia, oliiveja, mausteita, sekä hiukan sidosaineeksi, rahka-kerma-kananmunaa. Nämä onnistuivat oikein hyvin vaikka sovelsin päästäni jääkaapista löytyvistä aineksista.

Mukavaa Joulun odotusta kaikille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti